tiistai 13. maaliskuuta 2012

Kaikkien aikojen homma haussa - NYT!

Viime viikolla muutama nuori aiheutti kansallisen hätätilan paljastamalla YLE:n Silminnäkijä -ohjelmassa, ettei ota vastaan mitä tahansa työtä millä tahansa ehdoin.

Työtä kahdeksan vuotta vältelleen Viljami Wagerin mielestä työkkäri on suuri valvontajärjestelmä, joka syynää ihmisten tekemisiä, ja sitä, mitä heidän pitäisi tehdä. Oikeiden töiden välittämisen sijaan se lähinnä pakottaa turhiin koulutuksiin ja paskatöihin. Omakin käsitykseni on, että tarjolla on pääasiassa puhelinmyyntiä ja porrassiivousta. Tutuistani juuri kukaan ei ole saanut työtä työkkäristä sitten kesätyöaikojensa. Tämän blogin lukijoista enemmistö ei ollut edes kuullut kenestäkään, joka olisi työllistynyt työkkärin kautta, kun asiaa gallupilla kyselin.

Varsinainen palkkatyö on jo iät ajat löytänyt tekijänsä puskaradioteitä tai netitse. Mitä kaikkein palkatuimpiin hommiin tulee, headhunterit ottavat yhteyttä suoraan valittuihin. Johtajaa etsittäessä niihin, joilla on oikea sukunimi, ja asiantuntijaa etsittäessä alle nelikymppisiin, joiden älykkyysosamäärä ylittää 150.

Olenkin ajatellut valvontajärjestelmän purkamista. Nöyryyttämisen sijaan antaisimme kaikille, hunajaa maiskuttavasta Nallesta sinolia siemailevaan Reiskaan, tasasuuruisen perustulon, jonka saamiseksi ei tarvitsisi täyttää ainuttakaan kuponkia. Työvoimaviranomaiset vapauttaisimme oikean työn välittämiseen.

Tsernobylin jälkeen vuonna 1986 luonnostelin ydinvoimainsinöörin pojan opiskelijalehden keskiaukeamalle.
Näin ajattelin siis vielä tänä aamuna.

Enempää en olisi voinut erehtyä!

Ehdottomasti Suomen kaikkien aikojen tärkein työpaikka ilmestyi nimittäin kaikessa hiljaisuudessa hakuun juuri työkkärin sivuille! Tämä tekijää kaipaava työ hakkaa merkittävyydessään mennen tullen esimerkiksi tasavallan presidentin pätkähomman, josta alkuvuosi kovasti kohkattiin. Tarjolla on kerrankin kaiken kansan haettavaksi työ, jolla todella on tarkoitus. Työ, jonka tulokset vaikuttavat jälkeemme tulevien elämään vielä silloinkin, kun Kiinan muuri ja Egyptin pyramidit ovat jauhautuneet hiekaksi.

Tämä on tilaisuus vaikkapa juuri sinulle, työttömäksi valmistunut ennakkoluuloton media-alan osaaja, joka omaat kyvyn saada asiat näyttämään hyvältä.

Fortum hakee työ- ja elinkeinotoimiston sivuilla suunnittelijaa ydinjäteosastolleen.

Onhan kaikkea ajateltu ajoissa?

Onhan?


1 kommentti:

  1. Sieltähän ne työkkärin pitkäaikaistyöttömistä on ydinvoimalaitoksen tekijätkin keräilty. Jos et muualle pääse, niin aina pääsee 2 viikon hitsarikurssin jälkeen rakentamaan ydinvoimalaitosta.

    VastaaPoista