Oletko valmis? - sarjakuva työstä

Sisyfos Kivi: Oletko valmis?
ISBN: 978-952-92-8350-7.

68 sivua, 19 x 26 cm, nidottu, neliväri.
Painos 150 kappaletta.
Painopaikka: Kirja kerrallaan. Helsinki, 2010.
Oletko valmis?-sarjakuva-albumi kertoo työstä ja sen tekijöistä. Sekä sarjakuva että tämä blogi syntyivät taannoisista potkuistani, jotka keskeyttivät opinnot. Blogitekstit syntyivät opinnäytteen teoriaosuudesta. Tutkiskelin niissä mitä ja miksi työelämässä tapahtuu. Albumi kertoo ihmisestä rakenteissa, siitä miltä muutosten keskellä eläminen tuntuu. Kokemusteni lisäksi hyödynsin käymiäni keskusteluja ja nimettömänä minulle kerrottuja tarinoita ja ajatuksia.

Kenelle sarjis sopii? Lapselle tai isovanhemmalle en sitä välttämättä antaisi. Työssä viihtyvälle, siellä kärsivälle, sieltä tai sinne haikailevalle sen sijaan ihan varmasti. Samoin keräilijälle ja mustan huumorin ymmärtäjälle.

Hinta on 18 euroa plus postikulut (Suomeen 2 euroa). Lähetä postiosoitteella varustettu tilaus sähköpostiini: sisyfos.kivi ät hotmail.com. Saat vastausviestinä pankkitilin numeron ja tarkemmat ohjeet. Rahan tultua tilille postitan albumin.

Albumi löytynee myös ainakin seuraavista kirjastoista: Eno, Espoo, Forssa, Helsinki, Ihode, Ikaalinen, Joensuu, Juuka, Jyväskylä, Järvenpää, Kaarina, Kansalliskirjasto, Kerava, Kokkola, Kuhmo, Lahti, Lappeenranta, Mikkeli, Multia, Mäntsälä, Nilsiä, Oulu, Oulun yliopiston kirjasto, Paimio, Parkano, Porvoo, Raisio, Saarijärvi, Seinäjoki, Sipoo, Sodankylä, Tampere, Toholampi, Tornio, Turku, Tuusula, Varkaus, Åbo Akademis bibliotek, Äänekoski.
4 kommenttia:

 1. Luin tämän teoksen ja pakko sanoa, että se varmisti sen, etten halua ikinä mennä oikeisiin töihin. Itsekin sarjakuvia piirtelevänä heppuna toivoisin ettei tarvitsisi muuta piirtämisen lisäksi tehdä. :)

  Hieno sarjakuva sinulla ja oli ilahduttavaa huomata kuinka käsittelit tunteita siinä. Sekin ettet kuvannut pomoasi kliseisesti yksiuloitteisena orjapiiskurina tekee sarjakuvasta huomattavasti mielenkiintoisemman.

  Tykkäsinkovasti. Koitapa pärjäillä.

  VastaaPoista
 2. Todella hienoa, jos pidit sarjiksestani. Omakustantaja saa valitettavan harvoin palautetta, sen enempää kehuja kuin haukkujakaan.

  Yritin tosiaan välttää tavallisimpia kliseitä henkilöissä. Useimmat pomotkin yrittänevät tehdä työnsä ihan hyvin, monesti terveytensä kustannuksella. Pomoiksi on myös liian usein nostettu hiukan ehkä vastahakoisiakin alansa taitajia, joilta johtamisen on oletettu hoituvan ilman erillistä koulutusta.

  Kehotan muuten vielä harkitsemaan "oikeitakin" töitä. Ainakin ihan oikeita oikeita, ei pätkiä pikkupalkalla. Sellaisilla sarjiksilla, joista itse tosissaan tykkää, on todennäköisesti vaikea elää. Pieniä apurahojakin saavat harvat ja hekin satunnaisesti.

  Ainakin minä rahoitan intohimoni palkkatyöllä, minkä ansiosta voin tehdä juuri sellaista kuin haluan, vaikka vähän harvempaan tahtiin kuin haluaisin. Eri työpaikoissa olen myös kokenut paljon sellaista, josta olisin jäänyt paitsi, jos olisin vain piirtänyt pöytäni ääressä ja tavannut samanmoisia kavereita. Esimerkiksi joitain tosielämän tyyppejä ei vaan voi keksiä, heidät on kohdattava, ja mielellään tilanteessa, jossa joutuu itsekin olemaan tosissaan. Elämänkokemuksesta ja erilaisten ihmisten tuntemisesta on kaikkiaan hyötyä ainakin käsikirjoittamisessa, jonka puutteista suomalaista sarjakuvaa usein aiheestakin moititaan.

  Vaan voi olla, ettei Teräskäsine-nimimerkki vanhoja patuja kuuntele, vaan raivaa oman tiensä. Ja hyvä niin.

  VastaaPoista
 3. Läheisestä aihepiiristä tämä sarjis. Ois kiva lukea jatkoa - vai löytyykö sitä jo jostain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiinnostuksesta! Aiheita elämä tuottaa koko ajan, mutta hetkeen mitään ei ole luvassa.

   Poista