keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Joululahjavinkki: painotuore sarjakuva-albumi

Inhoatko kaupoissa tungeksimista? Tuskailetko, mitä antaisit jouluna hänelle, jolla kaikkea jo on? Tämä tärppi on juuri sinulle!

Sisyfos Kivi: Oletko valmis?
ISBN: 978-952-92-8350-7.

68 sivua, 19 x 26 cm, nidottu, neliväri.
Painopaikka: Kirja kerrallaan. Helsinki, 2010.
Sarjakuva-albumi, Oletko valmis?, 68 nelivärisivua, vaivainen 150 kappaleen painos, takuuvarma keräilyharvinaisuus jo syntyessään. Kukaan ei ole voinut tätä vielä lukea, sillä sitä vasta painetaan.

Omakustanteeni kertoo työstä, kuinkas muutenkaan. Se täydentää tämän blogini. Molemmat syntyivät puolentoista vuoden takaisista potkuistani, jotka keskeyttivät opintoni. Blogitekstit syntyivät opinnäytteen teoriaosuudesta. Tutkiskelin mitä ja miksi työelämässä tapahtuu. Albumi kertoo ihmisestä rakenteissa, siitä miltä muutosten keskellä eläminen tuntuu. Omien kokemusteni lisäksi hyödynsin käymiäni keskusteluja ja nimettömänä minulle kerrottuja tarinoita ja ajatuksia.

Ketkä tästä sarjiksesta sitten luultavimmin pitävät? Uskoisin, että ainakin pätkätyöläiset, ja kaikki muutkin, joita työn epävarmuus jollain tavalla koskettaa. Lisäksi ne, jotka yrittävät ymmärtää mahdollisuuksien ja uhkien keskellä työskentelevien "luovien" ammattilaisten sielunelämää. Ja jos olet pitänyt blogiani edes ajoittain täysjärkisenä, saatat sinäkin tykätä. Lapsille teemat ja vähän vino huumori sen sijaan jäänevät avautumatta. Isovanhemmillekaan en tätä välttämättä ostaisi.

Mutta tilata siis saa. Hinta on 18 euroa plus postikulut (Suomeen 2 euroa. Lähetä postiosoitteella varustettu tilaus sähköpostiini: sisyfos.kivi ät hotmail.com. Saat vastausviestinä pankkitilin numeron ja tarkemmat ohjeet. Rahan tultua tilille postitan albumin, joka onnen suosiessa ehtii perille jouluksi.

Varmaa jouluksi ehtiminen ei valitettavasti ole. Paino lupaa tehdä parhaansa ja on tähän asti työskennellyt kuin unelma. Ihan varmaksi he eivät silti muilta kiireiltään uskalla valmistumista luvata. Ilmoita siis viestissäsi, onko jouluksi ehtiminen tilauksesi ehto. Jos on, lähetän maksuohjeet vasta albumin tultua painosta. Jollei se näytä ehtivän ajoissa, perutaan kauppa.

Hypistelen tätä kirjoittaessani painotuoretta tarkistusvedosta. Pysyn hädin tuskin tuolillani. Eihän tuo hullummalta näytä. Ajallamme on ikävät puolensa. Palvelutyössä olemme välillä lähes orjuudessa, kun yritämme miellyttää asiakkaan pienintäkin oikkua. Mutta kun pääsemme itse asiakkaan asemaan, mahdollistaa tekniikan ja talouden villi paritanssi vastaavasti aikamoisen kivoja asioita. En olisi 10 vuotta sitten kuvitellut painattavani täysimittaista nelivärialbumia ihan omin voimin.

Palkkatyöstä tosin pitää pitää kiinni, jotta saan kulut katetuksi. Tosin juuri nyt avokonttorissa on innostukselta vaikea keskittyä.

7 kommenttia:

 1. hei, ainakin sarjakuvasi aihe vaikuttaa niin kiinnostavalta, että voisin sen ostaakin. mistä kuitenkaan voin tietää, että tosiaan saan albumin, eivätkä rahat vain katoa "nimimerkin" tilille? t. sumppu

  VastaaPoista
 2. Milläpä vilpittömät aikeeni todistaisin?
  Onnistuisiko vaikka niin, että tuollaisen albumin tekemisessä on loppujen lopuksi aika iso vaiva, ja jos se valmistuttuaan sitten jotakuta kiinnostaa, niin se on minulle niin tavaton ilo ja kunnia, että miltei vaikka fillaroisin punakuonona halki Suomen niitä jakelemassa, jos Itella päättäisi tehdä finnairit.
  Tulipa kiihdyksissä pitkä virke...

  VastaaPoista
 3. Hehee,
  voin kertoa, että tunnen tekijän pohjamutia myöten, eikä pelkoa rahojen hukkaan heittämisestä ole! Ensinnäkin; nimimerkki Sisyfos Kivi kertoo kaiken ja toisekseen kyseessä on sen verran luotettava heppu, että vaikka juosten tuo albumin kotiinne, mikäli Itella intautuu lakkoilemaan...
  -Tagi-

  VastaaPoista
 4. Laitoin sinulle sähköpostia, mutten ole saanut maksuohjeita. Tulihan postini perille?

  VastaaPoista
 5. Postisi tuli perille ja vastasin siihen juuri! Odottelen edelleen tietoja painosta, ja olisin mieluusti sisällyttänyt vastaukseen ennakkotietoja. Vain siitä siis viive. Ja kiitokset!

  VastaaPoista
 6. Oletko muuten ajatellut laittaa Akateemiseen myyntiin? Siellähän on kotimaisen sarjakuvan hylly, ja käsittääkseni ainakin osa on omakustanteita. Kannattaa ainakin kysäistä miten homma siellä toimii.

  VastaaPoista
 7. Toki noita myyntiasioita tulen joulun jälkeen miettimään tarkemmin. Jo tällä hetkellä albumia myy kirjakauppa Kirja Helsingin keskustan Lasipalatsissa. Ja ainakin kirjastoihin tulen sitä myös tarjoamaan. Nyt on kuitenkin hetken aika irtautua työhön liittyvistä ajatuksista läheisten seurassa. Lämmintä joulua kaikille pakkasista huolimatta!

  VastaaPoista